Politika privatnosti

Ova politika privatnosti definira kako Beliva koristi i štiti sve osobne podatke koje vi dajete na uvid Belivi.

Beliva (u nastavku „Mi“) obrađuje osobne podatke koje su mu pružili njegovi newsletter pretplatnici, klijenti i partneri. U ovoj izjavi o Politici privatnosti se objašnjava kako i zašto obrađujemo Vaše osobne podatke.

Naša Politika privatnosti odnose se na komunikaciju i usluge koje nudi Beliva prema newsletter pretplatnicima, klijentima i partnerima.

Beliva zadržava pravo periodičke izmjene ove Politike privatnosti. Svaka izmjena ili nadopuna Politike privatnosti šalje se na vašu email adresu i stavlja na web stranicu. Trebali biste povremeno provjeriti ovu stranicu kako biste se uvjerili da su sve izmjene u skladu s Vašim željama. Ova Politika privatnosti stupa na snagu s danom njene objave na ovim internet stranicama.

Tko smo mi?

Beliva, vlasnik Iva Belé Success Concepta pruža usluge s područja edukacija, organizacije evenata i poslovnog savjetovanja. Sjedište Beliva je u Zagrebu, Hrvatska.

Što skupljamo

Na našim prijavama na newsletter, prijavama na naša događanja i prijavama za poslovno savjetovanja prikupljamo osobne podatke i podatke o kompanijama. Pod osobnim podacima misli se na osobne informacije koje ste dobrovoljno ostavili putem formi na našem webu, društvenim mrežama ili kroz formu za korisnički profil unutar našeg newslettera, a koje su potrebne za ispunjenje svrhe pružanja usluge ili uspostavljanja poslovnog odnosa, i u slučaju newsletter prijave za slanje marketinških poruka.

Za potrebe pružanja usluga (odgovor na upit, prijava na treninge, kreiranje ponuda, uspostavljanje poslovnog kontakta), obrađujemo sljedeće podatke:

 • ime
 • prezime
 • e-mail adresa
 • broj mobitela
 • grad
 • fizička ili pravna osoba

Za potrebe slanja newslettera obrađujemo slijedeće podatke:

 • e-mail adresa
 • ime
 • prezime

Što radimo s prikupljenim informacijama

Osobne podatke prikupljamo preko forme za prijavu na newsletter i obrađujemo da bismo slali (personalizirane) newslettere u kojima naši pretplatnici dobivaju Dnevnu dozu positive i informacije

U svakom trenutku možete odjaviti naš Newsletter putem linka za odjavu koji se nalazi u svakom našem newsletteru.

Isto tako, osobne podatke prikupljamo i obrađujemo preko kontakt forme na našoj web stranici kako bismo našim potencijalnim klijentima slali ponude i uspostavili poslovni kontakt. Podaci su dostupni djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo toliko dugo dok postoji svrha za čuvanje i obradu.
• ugovori i dokumentacija: 11 godina
• podaci o newsletter pretplatnicima: za vrijeme trajanja privole na newsletter

Prava ispitanika

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:
1. Pravo na pristup
2. Pravo na ispravak
3. Pravo na brisanje
4. Pravo na ograničenje obrade
5. Prenosivost podataka
6. Pravo na prigovor
7. Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

1. Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka te ostala prava koja su gore navedena. Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

2. Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, bez nepotrebnog odgađanja, netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave

3. Pravo na brisanje i povlačenje privole

Imate pravo zatražiti brisanje I povlačenje privole pohranjenih osobnih podataka. Da biste to učinili, pošaljite svoj zahtjev na: info@ivabele.com. U slučaju otkazivanja pretplate ne newsletter i povlačenja privole, jednostavno kliknite na hipervezu u newsletteru za otkazivanje pretplate i prestat ćemo slati email-ove.

4. Pravo na ograničenje obrade

U posebnim okolnostima, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka. Da biste zatražili ograničenje, molimo Vas da nas kontaktirate na: info@ivabele.com

5. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo primati svoje osobne podatke (koji se tiču samo vas) u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom formatu (“prenosivost podataka”) i imate pravo prenijeti ove podatke drugom kontroloru podataka. Da biste zatražili prenosivost podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na: info@ivabele.com

6. Pravo na prigovor

Ako se obrada osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Ako uložite takav prigovor, nećemo više obrađivati Vaše osobne podatke, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

7. Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

U slučaju potrebe za zaštitom prava možete obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Upravljanje vašim osobnim podacima

Nećemo prodavati, distribuirati ili iznajmljivati vaše osobne podatke bilo kojim trećim stranama osim ukoliko budemo obvezni zakonom to učiniti. Možemo koristiti Vaše osobne podatke kako bi vam poslali promotivne ponude ili informacije koje su unutar vašeg područja interesa a povezane su uz naše usluge i proizvode.

Ukoliko mislite da vaši podaci koji se nalaze kod nas nisu točni ili želite da ih uklonimo iz naše baze podataka, molimo kontaktirajte nas putem e-maila info@ivabele.com, kontakt obrasca ili putem telefona.

Kontakt informacije radi ostvarenja Vaših prava:

Molimo kontaktirajte nas na adresi: info@ivabele.com ili na broj telefona +385 91 37 37 737.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Kolačići – što su?

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini ivabele.com koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kakvi sve kolačići postoje?

Kolačići se mogu klasificirati:

 • po trajanju:
  Privremeni kolačići – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.
  Trajni kolačići – ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijave, kako ne biste morali upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada koristite internet stranicu.
 • po pravnoj osobi od koje dolaze:
  Kolačići prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju Internet stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti Internet stranicu.
  Kolačić treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).
 • po svrsi:
  Neophodni kolačići – ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Funkcionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.
  Kolačići za praćenje i analitiku – Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice.
  Marketinški kolačići – za personalizaciju ponude te ciljanje i oglašavanje. Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice.

Mjerenje posjećenosti

Google Analytics

Internet stranica ivabele.com koristi sustav Google Analytics za praćenje broja posjetitelja i njihovog kretanja internet stranicom. Ti se podaci ne mogu koristiti za identifikaciju pojedinih korisnika i na serveru se čuvaju 26 mjeseci, nakon čega se trajno uklanjaju. Internet stranica ivabele.com ne koristi značajke sustava Google Analytics koje povezuju podatke iz Analyticsa s osobnim Google računima korisnika.
Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane alata, slijedite ovu poveznicu – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Facebook Pixel

ivabele.com koristi Facebook-Pixel društvene mreže Facebook Inc. (“Facebook”). Korištenjem
acebook-Pixela moguće je pratiti ponašanje korisnika nakon što on klikne na neki oglas na mrežnoj stranici Facebooka. Pomoću Facebook-Pixela možemo pratiti prihvaćenost naših marketinških aktivnosti na Facebooku i optimizirati ih ako je potrebno. Prikupljeni podaci su anonimizirani i ne omogućuju identifikaciju korisnika. Facebook pohranjuje i obrađuje podatke za vlastite marketinške svrhe. Daljnje informacije o Facebookovim pravilima o privatnosti možete dobiti: https://www.facebook.com/about/privacy/
Ako želite onemogućiti servis Facebook-Pixel možete to učiniti isključivanjem kolačića u postavkama vašeg web preglednika.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke vezano za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/2392709
Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking-protection-firefox-desktop?redirectslug=enable-and-disable-cookies-website-preferences&redirectlocale=en-US
Microsoft Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hr-hr/topic/upravljanje-kola%C4%8Di%C4%87ima-i-njihovo-brisanje-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64
Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/view-and-delete-browser-history-in-microsoft-edge-00cf7943-a9e1-975a-a33d-ac10ce454ca4
Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/
Safari iOS/Mac: https://support.apple.com/en-us/HT201265

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
https://www.allaboutcookies.org
https://www.youronlinechoices.eu
https://www.aboutads.info/choices

 

Hvala na povjerenju!